duminică, 13 decembrie 2009

METABOND HT - Vaselina



Vaselină cu soluţie de înnobilare, rezistent la apă şi la uzuri pentru presiuni mari şi temperaturi ridicate, cu aditivi EP modificaţi şi material microceramic care favorizează alunecarea.

Această vaselină pe bază de aluminiu complex, de mare performanţă, a fost obţinută în urma celor mai noi şi moderne descoperiri în domeniu. Simplifică operaţiunile de depozitare, întrucât se poate utiliza în cele mai diferite locuri, la toate tipurile de maşini şi agregate industriale, ca unsoare multifuncţională. Aditivarea microceramică îmbunătăţeşte proprietăţile la funcţionarea în regim critic. Produsul rezistă la solicitări mecanice foarte mari, este rezistent la apă şi se poate utiliza la ungerea lagărelor de alunecare, respectiv la piese cu coeficient de frecare relativ ridicat, ca de exemplu, rulmenţi cu role conice, rulmenţi cu role cilindrice, rulmenţi cu role autofixare, lagăre cu autofixare, toate într-un domeniu larg de temperaturi în exploatare -30 ....+220°C. Ca efect al aditivului special EP, în timpul solicitării, vârfurile rugozităţilor din zonele de frecare se deformează plastic aproape fără pierdere de material datorită ungerii microfluide, canalele de rugozitate se umplu şi se ung, scade frecarea şi se îmbunătăţeşte substanţial capacitatea de suportare a sarcinilor. Este un produs corespunzător pentru ungere la funcţionare în regim critic.

Domenii de utilizare:

METABOND HT se poate utiliza la ungerea lagărelor de alunecare şi rostogolire şi la solicitări mari, în domeniu de turaţii de la cele mici la cele mari, în plajă de temperaturi de la cele scăzute la cele ridicate. Ca vaselină universală şi pentru ungerea generală a maşinilor, se poate folosi atât în industrie cât şi în utilizare restrânsă, în zone de ungere pretenţioase. Asigură o etanşare bună, rezistenţă în locuri umede sau cu impurităţi. Produsul se poate pompa bine, se poate transmite bine, chiar şi în conducte lungi. Este o vaselină multifuncţională, corespunzătoare pentru vehicule, utilaje industriale, agricole şi de construcţii, chiar şi în cazul în care trebuie utilizată în condiţii grele. Utilizarea este identică cu cea a vaselinelor obişnuite. Prevederile constructorilor de rulmenţi trebuie respectate.

Ambalaj: patron standard de 400g

Pret: 203 lei